Iyengaryoga

B.K.S Iyengar 14 december 1918 - 20 augusti 2014


Vi är oerhört tacksamma över det Guruji har givit oss. En hyllning till honom i våra asanas och pranayama.

B.K.S Iyengar har med kroppen som verktyg analyserat och utvecklat yogan till den metod som vi utövar idag. Han har med betoning på anatomiskt korrekta kroppsställningar, rätt linjering samt sin metodik att utföra asanas (yogaställningar) och pranayama (andninsövningar) förfinat yogans terapeutiska aspekter.

Vi hyser även stor tacksamhet för allt det som Geeta  S. Iyengar (7 december 1944-16 december 2018) har gjort för att utveckla iyengaryoga och kvinnors hälsa.

B.K.S. Iyengars  barn Prashant Iyengar och barnbarn Abhijata Sridhar Iyengar  undervisar fortfarande på Ramamani Iyengar Memorial Institute i Pune, Indien. Iyengaryoga ger flexibiblitet, styrka och sensibilitet i kropp och sinne. Dess struktur tillåter eleven att utvecklas lugnt och säkert från grundpositioner till de mest avancerade asanas.

Vi är alla olika, med  styrkor och svagheter, så i iyengaryoga metoden använder vi ibland olika hjälpmedel, såsom bälten, klossar, filtar och stolar. Detta gör vi även för att bättre förstå yogaställningen.

Resultatet av att utöva iyengaryoga regelbundet kan vara, utöver att bli av med stelhet och värk, att utvecklas mentalt.

"Hard work and humility are essential for spiritual sadhana." B.K.S Iyengar

"All of us have a dormant spark of divinity in us which has to be fanned into flames by yoga." B.K.S Iyengar


"Do not stop trying just because perfection eludes you." B.K.S Iyengar